Het ontstaan van Duvel Radio

Een jaar of 15 geleden kreeg Alain Devis een encoder op zijn pc binnen. Samen met Roy, ook een visueel gehandicapte, startte hij Duvelradio. De naam kwam voort uit de chatbox Duvelkermis en Alains nickname, Duvel. Op regelmatige basis werd er een programma uitgezonden. Het probleem was dat bij het afsluiten van de modem het IP-adres veranderde, waardoor alle luisteraars steeds een nieuwe URL-link in hun media player moesten zetten. Een zoon van de chatters kwam op een gegeven moment met een oplossing, namelijk een server die gratis was. Zo konden de luisteraars blijven luisteren, maar nu op een website. Toen werd er om de dag uitgezonden, maar enkele presentatoren lieten het afweten. Zo werd Duvel Radio een tijdje opgeborgen in de kast.

Maar bij Alain Devis duurt dat nooit lang en hij begon weer met uitzenden. En hij had Tahonka zover gekregen om mee te starten met non-stop muziek. Ook Willy werd zo zot gekregen om mee te doen. Eind 2007 vonden wij een gekke Nederlander, ook zo gek om een steentje bij te dragen. Toen waren we met vier. Op een bepaalde dag vonden we Witchke, bereid om non-stop te draaien. Nu werd er al dagelijks uitgezonden vanaf 8 uur.

Ondertussen was Juzi er ook bij gekomen met zijn vrouwke, Mapi. Onze laatste aanwinst was Eileen, een vrouwke uit Nederland die country brengt.

lpvinyl
Scroll naar boven